Als je eens iets wilt lezen over filosofie, begin dan hier…..

Als je denkt, “Filosofie lijkt me interessant, ik zou er best wat meer over willen weten, maar waar moet ik beginnen?” Begin dan niet met dikke boeken van filosofen of andere moeilijke inleidingen. Je komt er niet door, je krijgt er niet zomaar grip op. Ook de meeste boeken van de Nederlandse, populaire filosofische schrijvers vergen toch een stevige basiskennis.
Begin gewoon eens bij het begin en begin eenvoudig.
Ik kan je dit boek aanbevelen: ‘Filosofie in Beeld.” Geschreven en getekend door Margreet de Heer. Ja, getekend, het is een stripboek. Duidelijk en humoristisch leidt ze je door filosofie met de Grote Vragen en de belangrijkste leermeesters. ik heb ervan genoten! 
De tekenares begint het boek toepasselijk met een hoofdstuk getiteld Wat is Denken eigenlijk? Hierin voert zij zichzelf ten tonele als iemand die van kinds af aan vragen stelt over wat werkelijkheid nu eigenlijk is en hoe je je eigen brein kunt voorstellen. Hoe werkt dat eigenlijk, dat Denken? Wat is Zelfbewustzijn? Is het dat wat mensen van dieren onderscheidt of ligt het ingewikkelder? Het boek begint met dit soort vragen, heel beeldend, met zichzelf en haar man Yiri (tevens inkleurder) als stripfiguurtjes die de lezer meevoeren langs verschillende gedachtegangen.
margeet strip